IKÄÄNTYVÄ IHO

Ikääntyvä iho

Iho ikääntyy pikkuhiljaa lähes huomaamatta. Ihon rakenne ja ulkonäkö muuttuvat iän myötä. Iho ohenee ja sen toimintakyky alkaa heiketä. Luontaisten rasvojen määrä vähenee, jolloin iho kuivuu helpommin. Ihon kuivuminen ja kosteuden puute aiheuttavat juonteita ja ryppyjä. Ikääntyminen tuo tullessaan ihon veltostumisen, jonka aiheuttaa rasvakudoksen väheneminen kasvoilta. Maan vetovoima vie veltostunutta ihoa alaspäin, jolloin ilme voi näyttää väsyneeltä ja surulliselta.

Sidekudoksen elastiinin määrä ja sen myötä kimmoisuus vähenevät ja iholle muodostuu ryppyjä. Yleensä rypyt ovat pinnallisia juonteita. Rypyt voivat olla myös lihastoiminnan aiheuttamia syviä juonteita. Tyypillisiä paikkoja lihastoiminnan aiheuttamille rypyille ovat otsa, suun ympäristö ja silmänurkat. Jokainen ikääntyy omaa tahtia. Ensimmäisiä iän tuomia merkkejä nähdään yleensä noin 35–40 vuoden iässä, jolloin halutaan myös tehokkaampia hoitoja. Noin 60 vuoden iässä’ ihon toiminnot alkavat lisääntyvästi heikentyä.

Ikääntymisen tuomiin muutoksiin vaikuttavat ulkoiset- ja sisäiset tekijät. Suurimmat ulkoiset tekijät ihon ikääntymisessä ovat uv-säteily ja tupakointi. Myös elektronisten laitteiden sinisen valon tiedetään lisäävän ikääntymisen merkkejä. Niiden välttäminen hidastaa ihon ikääntymisprosessia. Lisäksi terveelliset elämäntavat, kuten liikunta, uni ja lepo, alkoholin ja suolan rajoittaminen vaikuttavat suotuisasti ihon kuntoon. Kuitenkin uv-valo on merkittävin tekijä ihon vanhenemisessa.

Sisäiset tekijät kuten perimä on meidän geeneissämme valmiina ohjelmoitu ja vaikuttaa ikääntymisen nopeuteen. Siihen ei voi vaikuttaa, mutta ulkoisiin vanhentajiin voi.

Vaikka huolehtisit ihostasi hyvin, eletty elämä jättää siihen jälkensä. Ikääntymistä emme voi estää, mutta ihon hoidoilla voidaan hidastaa ja ennaltaehkäistä ikääntymisen merkkejä.

Hoidoilla halutaan auttaa ihoa ja sinua voimaan hyvin ja tuntemaan olosi itsevarmaksi.

medikaaliset ihonhoitotuotteet ja esteettiset kasvohoidot ikäntyvälle iholle ikääntymisen merkkien ennaltaehkäisyyn skin rovaniemi

Suosittelemme ikääntyvälle iholle ja ihon ikääntymisen ennaltaehkäisyyn

VARAA AIKA MAKSUTTOMAAN KONSULTAATIOON