IHO JA IHO-ONGELMAT

Kaunis iho kertoo hyvästä olosta.

Iho on suurin ja näkyvin elin ja se viestii ihmisestä paljon. Joskus voi tuntua, että iho viestii eri tavalla, miltä itsestä tuntuu.

Iho muodostuu kahdesta kerroksesta, joilla on eri tehtäviä. Iho suojaa meitä kemikaaleilta, mikrobeilta, auringon ultraviolettisäteilyltä, hankautumisesta ja iskuilta. Se myös estää veden haihtumisen kehosta ja toimii lämmönsäätelijänä. Iho tuottaa D-vitamiinia ja välittää tuntoaistimuksia. Ihon keskeisimmät rakenneosat ovat kollageeni ja elastiini, jotka vastaavat ihon kimmoisuudesta ja palautumisesta venytyksen jälkeen.

Kasvojen iho uusiutuu noin 28 vuorokaudessa kun taas jalkojen ja käsien uusiutuminen voi kestää kolme kuukautta. Kasvojen iho on ohut ja se vaihtelee vuodenaikojen mukaan; talvisin se on ohuinta ja kesällä paksuinta.

Iho on suurin ja näkyvin elin ja se viestii ihmisestä paljon. Kaunis iho kertoo hyvästä olosta. Joskus voi tuntua, että iho viestii täysin eri tavalla miltä itsestä tuntuu. Iholla on myös tärkeä rooli sosiaalisessa vuorovaikutuksessa.

Erilaiset ihotyypit ja iho-ongelmat

Epäouhdas ja tukkoinen iho

Herkkä ja punoittava iho

Kuiva iho

Ikääntyvä iho ja rypyt

Epätasainen iho ja pigmentaatiot

VARAA AIKA MAKSUTTOMAAN KONSULTAATIOON