EPÄTASAINEN IHO JA PIGMENTAATIOT

Epätasainen iho ja hyperpigmentaatiot

Hyperpigmentaatiot näkyvät iholla tummina läiskinä, jotka voimistuvat UV-valosta. Erityisesti kesän jälkeen iholla näkyy näitä muutoksia. Hyperpigmentaatioita ovat pisamat, UV-vauriot, melasma, solar lentigo ja PIH (post inflammatorinen pigmentaatio).

Hyvin yleinen pigmentaatio muutos on melasma eli maksaläiskä iholla. Melasmat ovat tavallisimpia naisilla kuin miehillä. Ne ovat usein laajoja ja tummia läiskiä poskissa tai otsassa. Maksaläiskien syntyyn vaikuttavat, perintötekijät, raskaus tai hormonihoidon kuten ehkäisyvalmisteiden käyttö sekä auringon uv-valo.

Finnit ja niiden puristelu voi aiheuttaa tulehduksen iholla ja lisätä pysyvien arpien muodostumista ja hyperpigmentoitumista iholle pitkäksi aikaa.

Sellaiset pigmenttimuutokset, joiden väri säilyy ympäri vuoden samanlaisena ovat kesakoita (lentigo). Näitä muutoksia voi aiheuttaa UV-valo, solar lentigo. Solar lentigossa melaniinipigmentin määrä on paikallisesti lisääntynyt.

Hoitamaton akne aiheuttaa tulehdusta iholla. Tyyppilisiä paikkoja märkäpaiseille ovat posket ja kasvojen t-alue. Hoitamattomana akne jättää jälkensä ja näkyy iholla epätasaisena arpimuodostelmana. Akne kannattaa hoitaa heti sen esiintyessä, jotka syvemmiltä arpimuodostelmilta vältytään.

Hyperpigmentaatiot ovat haasteellisia hoitaa. Tärkein keino on ennaltaehkäistä niiden syntyä. Aurinkosuojan käyttö on ensisijaisen tärkeä hoito ympäri vuoden, vähintään suojakerroin 30.

medikaaliset ihonhoitotuotteet ja esteettiset kasvohoidot hoidot pigmentti iholle skin rovaniemi

Suosittelemme epätasaiselle iholle ja pigmentaatioihin

VARAA AIKA MAKSUTTOMAAN KONSULTAATIOON